Det är ingen hemlighet att de största, populäraste Silicon Valley-företagen alltid har folk som står på kö för att få börja jobba där. De har fullt av kreativa människor i coola, nyskapande miljöer, men tro det eller ej – alla är faktiskt inte intresserade av att jobba i den typen av miljö.

Google, Apple och Facebook driver utvecklingen av häftiga produkter och tjänster som används av hela världen, de erbjuder ofta höga löner och har de hetaste prylarna och den senaste tekniken.

De här företagen lockar oftast en ung, extrovert och passionerad målgrupp med höga ambitioner – vilket långt ifrån alla passar in på.

Det finns flera motpoler

Istället finns det fortfarande en stor målgrupp inom IT-branschen som kanske snarare prioriterar att få jobba med erfarna människor i samma (oftast lite högre) ålder som en själv. Flera kan tycka det är svårt att anpassa sig till det höga tempo, unga chefer och den snabba utveckling som de populära företagen ofta präglas av.

Som motpoler till Silicon Valley har det dykt upp fler IT-tjänster inom exempelvis offentlig sektor, där myndigheter idag till exempel har större behov av bättre säkerhetslösningar. Detta attraherar en annan typ av personer med annan livssituation och andra preferenser.

Att arbeta inom dessa organisationer innebär ofta en starkare inarbetad trygghet och andra förmåner än Google erbjuder. Och det är många som värderar detta högre än att ha pingisbord och VR-headset på jobbet.

"Från”/>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Li Andér

Affärsområdeschef rekrytering

Li är rekryteringschef på Wise IT och arbetar i bolaget sedan 2014. Hon har tidigare arbetat som rekryteringskonsult med uppsökande rekrytering och headhunting under närmare tio år, varav de senaste åren fokuserat inom IT.