Tar du examen snart? Funderar du på vad ditt första steg i karriären ska bli?  Har du svårt att veta exakt vilken väg du ska ta – eller ens vilka vägar det finns? Jag förstår dig helt. Jag ställde exakt samma frågor innan jag tog examen. Att ta första stegen in i arbetslivet kan vara lite klurigt, men det behöver inte vara så krångligt som vi ibland får det att verka. Det finns nämligen yrken som hjälper dig att bygga ditt CV och skapa ett stort nätverk – nämligen konsultyrket!

Här är några få anledningar till varför du som ny-exad bör överväga att bli konsult – direkt efter du tagit examen:

Bygg upp ditt CV snabbt

En utmaning med att plugga är att du förmodligen inte hunnit bygga upp ett CV ännu – och många företag som söker personal efterfrågar erfarenhet. Som konsult får du nya uppdrag på nya företag kontinuerligt. Detta innebär att du under en period på ca 2-3 år kan få erfarenhet från flera olika verksamheter (både privata och offentliga) och erfarenhet av olika typer av uppdrag.

"Från”/>

Fyll på ditt personliga nätverk

När du är ute på uppdrag så träffar du nya människor. Dessa människor kan hjälpa dig att hitta ditt framtida drömjobb. Varje nytt uppdrag betyder nya kontaktpersoner och kollegor. Du kan gå från några få kontaktpersoner på Linkedin till x-antal fler på bara några månader. Nätverkande är framtiden!

Fast anställning på konsultföretaget

Många tror att konsultarbete är osäkert jobb – men sanningen är den att konsultarbete kan vara mer ”säkert” än andra jobb. När du är klar med ett uppdrag så är målet och syftet att du snabbt ska komma ut på ett nytt uppdrag. Om du är anställd på ett konsultföretag så hjälper företaget dig att hitta ditt nya uppdrag och äventyr.

Låter det lockande att arbeta som konsult? Känner du att det skulle kunna passa dig? Hör av dig till oss på Wise IT Inhouse för mer information om yrket. Läs mer här! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Christine Vilén

Christine är en av våra Inhouse konsulter. Hon drivs för att matcha rätt kandidat med rätt kund.