Jag är en mästare på att skjuta upp saker, speciellt om det inte är något jag vill göra. Det blir lätt så när att-göra-listan är lång. Ännu värre blir det om jag hunnit skriva 4 olika att-göra-listor. Mitt ”efter sommaren” mål var att sluta skjuta upp saker och istället börja göra. Jag menar – hur svårt kan det vara?

Jag har nu ”levt som jag lär” i någon månad och här är mina bästa tips för hur även du kan få saker att hända. Dags att sluta ”feeda” min och din inre Alfons Åberg!

"Från”/>

  1. Gör EN lista

Vad menar jag med det då? Du har säkert en prioriteringslista, en tydlig kalender med mera– både privat och på jobbet. Det jag säger är att du ska göra EN lista – inte 4 olika. En lista som du håller dig till. Jag använder Trello – och det fungerar bra för mig. Det finns säkert andra bra listor som fungerar. Jag lägger in ALLT i Trello. Allt ifrån skicka blommor till min syster till att skriva blogg till företagets hemsida. Dela inte upp dina to-dos. Du kommer garantera glömma något då.

  1. Prioritera i din lista

Vad är prioriterat och vad är inte? Det finns massa av metoder för hur du kan tänka – men jag gör det enkelt för mig. Vad MÅSTE göras och vad kan vänta? Har jag inte gjort sakerna på den prioriterade listan så får jag inte göra sakerna på den andra delen.

  1. Gör vissa saker direkt så slipper listan bli för lång

Låt oss säga att något dyker upp – exempelvis att tömma diskmaskinen. Gör det då direkt. Om något tar mindre än 3 minuter att göra så bör du göra det direkt. Självklart ska du inte göra små puckar hela tiden men en del saker är onödiga är skjuta upp och gör dig bara mer stressad i längden.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Mina Johansson Souttih

Mina har i botten en examen inom IT och arbetade under ett par år med IT-support för allt från telefonilösningar och affärssystem till digitala lösningar för offentlig sektor. Idag arbetar Mina som IT-researcher, en roll där hon har väl användning av sin tekniska bakgrund – detta då hon har förståelse för såväl branschen och rådande trender, men även kan ha kvalitativa samtal med kandidater. Förutom att träffa nya människor och knyta kontakter är teknik och språk två av Minas största intressen.