Går du hellre under jorden än att svara på ett enda InMail till? Verkar rekryterarna som kontaktar dig knappt ha läst igenom din profil? Eller föreslår de rent ut sagt irrelevanta jobberbjudanden? Då vill jag be om ursäkt å alla oss rekryterares vägnar! Vi som jobbar med rekrytering eftersträvar inte att tjata hål i huvudet på dig. Men med tanke på den kompetensbrist som råder vill vi ju hellre chansa och fråga en gång extra om vi inte tydligt ser vad du är ute efter.

En tydlig profil gör det lättare för RÄTT rekryterare att hitta dig

Så låt mig ge dig några tips på hur du själv kan förhindra onödiga kontaktförfrågningar. Det hela handlar egentligen om att ha en tydlig och strukturerad profil. Jag har själv haft en som varit helt oförsvarbar, så jag vet hur det är. Men efter 2 månader som Talent Relations Specialist här på Wise IT har jag lärt mig ett och annat om hur en bra profil ska se ut för att göra den sökbar. Därför vill jag dela med mig av mina bästa knep som gör att du kan utnyttja Linkedin maximalt. Allt bottnar egentligen i att du behöver vara tydlig med vad du har gjort och berätta det på det språk du vill bli hittad på.

"Från

Anpassa profilen efter den du vill ska hitta dig

Va? Vad skrev hon nu? Språk? Japp! Vill du jobba med en specifik sak eller hos en specifik arbetsgivare – försök sätta dig in i vilken terminologi någon som hade rekryterat till tjänsten hade sökt på. Det kan handla om att använda rätt beteckning på din arbetstitel eller fokusera på vissa nyckelord. Att det finns en mängd synonymer på samma kompetens och arbetsuppgifter har nog inte gått någon förbi obemärkt. Så gör din hemläxa och fundera på vilka ord du tror att din framtida arbetsgivare kan hitta dig på.

Vad tycker din framtida arbetsgivare är viktigt?

Jag kan ju ta Wise IT som exempel. Här letar vi efter faktiskt kompetens framför antal arbetade år. Så har du knackat kod sedan du var 12 år? Skriv det i din presentation! Eller har du ett sjukt nördigt intresse av att bygga små robotar som du genom snygg kod styr mot att hämta kaffe. Skriv det. IT sektorn är nog den i särklass största på att rekrytera in för faktisk kompetens. Antal arbetade år räknas såklart men kan du balansera upp det med annan erfarenhet så gör det. Hos oss räknas det.

Så här kan ett dröm CV se ut

Som talent relations specialist har jag ett absolut dröm cv när jag söker efter kandidater. Här är mina bästa tips;

  1. Skriv kortfattat under varje tjänst du haft vad du har haft för ansvar och huvuduppgifter.
  1. Beskriv den kunskap som du använt i tjänsten tex .NET C# SQL Angular
  1. Skatta din kompetens inom dina kunskapsområden. Antal år är ju nice men vill du benchmarka på riktigt rekommenderar jag www.devsearch.se
  1. Var tydlig med vad du vill utvecklas inom och skatta din kompetens var du är just nu.

Så här skulle ett lättsökt cv kunna se ut:

Jag arbetar som fullstack utvecklare idag men gillar mest att arbeta i frontend. Jag fördjupar mig idag inom Angular på min fritid och tar gärna emot erbjudande om tjänster i Malmö regionen där jag kan få arbeta mer i Java, företrädesvis Angular. Jag har på min fritid cirka 8 års erfarenhet av att göra hemsidor i wordpress där jag använt mig av Javascript och .NET.

2016-2019 Superwoman hos IT hjältarna AB

Tecnical lead och ansvarig för implementering. Arbetar ute hos kund i 3 projekt men nu är jag inhouse. Jag ansvarar även för introduktion av våra nyanställda.

.NET 3 år C# 3 år SQL 2 år Angular 1 år

Hoppas att du nu har fått inspiration till att göra din profil lite tydligare och att de jobbmöjligheter du blir presenterad för framöver ligger i linje med det du vill.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev