Hos oss på Wise IT söker du jobb CV-löst, det vill säga att du som kandidat enkelt kan söka våra öppna positioner via mobilen när du är på språng – det enda som krävs är att du svarar på ett par korta frågor och klistrar in länken till din LinkedIn profil! Däremot vill gärna rekryterande chefer på företag ta del av din CV inför en personlig intervju i senare skeden av processen, detta för att kunna följa din professionella resa.

Här kommer därför lite tips på vad du ska tänka på vid utformandet av din CV för att göra det enkelt och överskådligt för den som ska läsa det.

1. Kontaktuppgifter

Synliggör dina kontaktuppgifter, gärna högst upp i din CV. T.ex. Linkedin-profil, telefonnummer, fullständigt namn, e-post och ort.

2. Senast först

Ha din nuvarande/senaste arbetsgivare högst upp på din CV och inte tvärtom. Rada upp resten av dina arbetslivserfarenheter i kronologisk ordning.

3. Lättöverskådligt

Gör det enkelt att följa dina tidigare erfarenheter – skriv titel/företag/årtal för respektive position. Skriv en kort beskrivning kring arbetsuppgifter och ansvar för respektive tjänst. Lyft gärna upp ett exempel gällande en prestation som du är extra stolt över.

4. Exkludera erfarenheter som inte är relevanta

Om du är i början av din karriär kan det vara bra att skriva lista de olika tjänsterna du haft. Är du däremot mer senior kan du skippa irrelevanta tjänster såsom ”plocka jordgubbar vid 15 års ålder”.

5. Ryms inte allt med?

Om du har haft en lång karriär är ett tips att fokusera på de tre-fyra senaste tjänsterna och istället beskriva dessa mer utförligt. Ifall du har haft fler tjänster så räcker det med att du enbart beskriver dessa med titel/företag/år.

6. Less is more

Överlag ska du hålla dig kort, en bra CV är max 2 sidor! Det är en utmaning – men det är  inte omöjligt!

7. Tekniska kompetenser separat

Lista gärna tekniska kompetenser såsom programmeringsspråk, system, arbetssätt och verktyg separat under en egen rubrik.

8. Utbildningar under egen rubrik

Likaså om du har en utbildning eller gått externa kurser genom åren, lista dessa under en egen rubrik – gärna med årtal när du genomförde dessa.

9. Professionell bild

Om du ska ha en bild, tänk då på att välja en bild som är professionell! Alltså inte en när du är på semester eller på middag.

Hoppas dessa tips och råd ska komma till användning för dig då du finslipar din nästa CV nästa gång. Men även om du inte har CV:n redo nu, så vet du väl att du kan söka till våra tjänster CV-löst. Gå gärna in och kika vilka roller vi har öppna för tillfället: https://www.wiseit.se/lediga-tjanster/

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till mig på sandra.evertsson@wiseit.se.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Sandra Evertsson

Researcher på Wise IT

Jag har flera års erfarenhet av att ha jobbat med personal och rekrytering och har en stor kärlek för IT-branschen. Jag jobbar idag som researcher på Wise IT och specialiserar mig inom verksamhetsnära roller inom IT (IT-chefer, projektledare, systemförvaltare, produktägare, team lead). Jag har en stor passion av att förstå företags IT-behov för att sedan kunna matcha den rätta personen för tjänsten!