Vad gör du som inhouse-konsult?
Den största delen av min arbetstid spenderar jag ute hos kunden, där jag driver hela rekryteringsprocessen från första kontakt till signat kontrakt. Detta innebär ett tätt samarbete med framförallt rekryterande chefer, men även en mängd andra kontaktytor inom kundens organisation såsom marknad, IT och ledning, vilket jag verkligen uppskattar. Man blir snabbt en slags ”spindel i nätet” och på nolltid går det att se resultat av sitt arbete.

Utöver detta träffar jag regelbundet mina fantastiska kollegor på Wise IT och tar del av både kompetensutveckling och kompetensdelning.

När mår du som bäst i din roll?
Det självklara svaret är såklart när man lyckas med en riktigt bra matchning för både kund och kandidat. Men det är väldigt få saker som är härligare än positiv feedback från kandidat som fått ett negativt besked. För mig är det ett fint kvitto på att jag har gjort mitt bästa för att säkerställa en god och rättvis kandidatupplevelse.

Vilka utmaningar möter du i jobbet som rekryteringskonsult?
Ja, vad vore väl ett jobb som tech-rekryterare utan utmaningar? Alldeles dötrist, punkt. Det är väl inte någon hemlighet att kompetensbristen inom IT för med sig en hel del utmaningar, framförallt är konkurrensen om kandidaterna stenhård. Något jag har märkt att det finns en viss diskrepans mellan vad organisationer erbjuder och kandidater efterfrågar, bl.a. gällande möjligheten till distansarbete. Det blir extra viktigt att man som organisationen är öppen för att ändra eller åtminstone vara flexibel med riktlinjer och policies man tidigare hållit fast vid.

Det ryktas om att du är en riktig skidfantast?

Ryktet stämmer! Dock bara utförs, absolut inte på längden.

Något drömresemål?

Jag har haft möjlighet att upptäcka både Alperna och Japan, så nästa destination på min skid-bucketlist är någonstans på den amerikanska kontinenten. Där finns väldigt mycket som lockar, längst ner i Chile till yttersta Alaska (och allt däremellan).