Hur tycker du det är att jobba med Tech/IT-rekrytering?

Det är mycket varierande och utvecklande, vilket jag gillar! Det gäller att vara uppdaterad och väl påläst på dem olika IT -rollerna för att göra den bästa matchningen, likväl som att vara insatt i hur digitaliseringen utvecklas i samhället. Jag planerar rekryteringen noggrant för att optimera kompetensen väl på plats i teamen, det innebär att jag strävar efter att rekrytera hållbart och där kompetensen kompletteras på bästa sätt. Jag brinner särskilt för inkludering och främjar gärna mångfalden på en arbetsplats, därför uppmuntrar jag till kompetensbaserad rekrytering i mina processer.

Vad är det som är så kul med att arbeta på Wise? Vem trivs på Wise IT enligt dig?

Helt klart för den starka sammanhållning vi har i teamet! Vi stöttar varandra, gillar att lära av varandra och utvecklas tillsammans, allt för att skapa en arbetsplats att trivas på. Om du gillar yoga, kommer du trivas lite extra, jag uppskattar verkligen vår yoga varje tisdag här på kontoret.

Vad är största utmaningen i din roll?

Den största utmaningen är att hitta rätt kompetens till rätt plats, vilket egentligen är svårt oavsett bransch, däremot ökar utmaningen i och med kompetensbristen. Här är det ännu viktigare att tänka större och våga vidga sättet att rekrytera, jag tror på att inkludering och mångfald ökar möjligheterna att hitta rätt kompetens. Idag pratade jag med en av mina kollegor på Wise-IT som utmanar sina rekryterande chefer att just se över mångfaldsstrategierna. Hen coachar sina chefer att inte begränsa till ett språk i kravspecifikationen utan istället utvidga till fler språk, för att på så sätt hitta den potentiella kandidaten både nationellt och internationellt.

Hur tror du framtiden ser ut för Tech/IT branschen?

Tror den ser ljus ut! Behovet av IT- kompetens ökar i takt med att samhället utveckling av digitaliseringen, oavsett om det råder tider med hög inflation och höga räntor. Vi kunde se hur pandemin skyndade på utvecklingen i och med att allt fler arbetade hemifrån. Det utmanade bland annat bolagen att utveckla molntjänster och tjänster för digitala möten. Jag tror beteenden hos anställda har etablerats och behovet att arbeta flexibelt kommer leva kvar. Generellt tror jag även att vi människor strävar efter effektivisering i allt vi gör för att skapa mer tid och fritid, så ju mer vårt samhälle efterfrågar digitalisering desto mer ökar givetvis IT- kompetensen. Det ställer dessutom högre krav på exempelvis IT-säkerheten, som innebär ökad efterfrågan av cybersäkerhetsroller.

Till sist, vad är din favoriträtt?

Älskar mat! Men över lag mat med mycket smaker och olika texturer. Vanligtvis med influenser från mellanöstern, medelhavet och Asien.