Vad gör du som inhousekonsult?

Som inhousekonsult arbetar jag på plats hos kunden tillsammans med deras interna rekryteringsteam. Min roll innefattar att vara delaktig i hela rekryteringsprocessen, från kravställning och annonspublicering till search av kandidater, urval och intervjuer. I min roll är jag även med i strategiska projekt som att förbättra rekryteringsprocesserna, utformning av utbildningar för chefer, utvärdering av system och verktyg som används inom rekryteringsprocesser och förbättringar av karriärssidorna.

En väsentlig del av mitt arbete innebär att projektleda rekryteringar, stötta chefer genom hela processen och samtidigt skapa en förstklassig kandidatupplevelse. Fördelen med att arbeta direkt hos kunden är att jag bland annat får uppleva organisationskulturen och hur det kan vara att arbeta på företaget och kan därmed göra bättre matchningar i rekryteringsprocessen.

När mår du som bäst i din roll?

I min roll som inhousekonsult finns det mycket som jag verkligen uppskattar. En av de bästa delarna är när jag ser att de kandidater jag varit med och rekryterat trivs och lyckas i sina nya roller. Det ger en fantastisk känsla att kunna bidra till både individens karriärutveckling och organisationens framgång genom att säkerställa rätt kompetensmatchning för att nå affärsmålen.

Det allra mest givande är när jag samarbetar med chefer som är öppna för att ta emot coaching och stöd för att lyckas med rekryteringen. Det är kul när man lyckas inspirera chefer till att våga utmana sina egna instinkter och magkänsla genom att använda kompetensbaserade rekryteringsmetoder och att få chefer att se värdet av att skapa mångfald inom sina team. Att tillsammans få till ett effektivt samarbete som leder till att vi löser även de mest utmanande rekryteringsuppdragen är en otroligt spännande och rolig del av mitt arbete!

Vilken är den största utmaningen inom IT/ Tech rekrytering?

Helt klart den kompetensbrist som råder inom IT på marknaden. Rekryterande chefer behöver ofta hjälp med att bli bättre på att tänka utanför boxen när det kommer till kraven man ställer på den kompetens man vill ha in. Jag upplever att man behöver ha ett mind-set där man undersöker potential hos kandidater i stället för att endast gå på meriter och erfarenhet. Många företag idag har ännu inte anammat detta synsätt, vilket jag ser som en utmaning. Detta hindrar inte bara organisationer från att fylla viktiga positioner effektivt, utan det innebär också att tillgänglig kompetens på arbetsmarknaden inte utnyttjas fullt ut. Med tanke på den snabba utvecklingen inom AI är det nu viktigare än någonsin att börja se bortom traditionella krav på tidigare arbetslivserfarenhet. Istället bör vi fokusera på att identifiera och utvärdera potentiella medarbetares förmågor och potential.

Och sist men inte mins, vad läser du just nu?

Just nu läser jag en bok som heter ”Jävla Karlar”, som van Augustpriset 2023. Det är en gripande bok som tar oss på en resa genom maskulinitetens alla olika sidor med en ärlig och humoristisk ton. Jag läser allt möjligt från fantasy till deckare beroende på humör. Har också blivit en hel del köp av kokböcker på bokrean nu då matlagning och bakning också är ett stort intresse. Kommer du hem till mig på middag kan jag bjuda på allt från krämiga pastarätter till kryddiga Pakistanska grytor!