Hur ser du på rekrytering?

Jag ser rekrytering som en möjlighet att bidra med värde, dels till kandidaten samt dels till bolaget som införskaffar sig den nya kompetensen. För kandidaten ligger värdet i att en rekrytering innebär nya möjligheter i karriären och för bolaget handlar det om att få in ett nytt perspektiv som kan vara till hjälp för deras fortsatta utveckling.

Rekrytering är därmed i mina ögon värdeskapande när det görs på rätt sätt!

Hur bidrar du till dina kunder när du är på uppdrag?

Min förmåga till anpassning är av största vikt i uppdraget som rekryteringskonsult. Att ta in hur kulturen funkar, vilka strukturer som är uppsatta samt vilka mål och förväntningar som det finns på vad som ska levereras. Ju mer man bidrar till kunden, desto mer tillit vinner du, vilket gör att en hållbar relation skapas. För mig är det relationskapande det viktiga när jag är ute på uppdrag, det är då effektiv kommunikation uppstår och ett gott arbete och samarbete kan utföras!

Vad är givande i att arbeta i din roll? När får du som mest energi?

Alla kollegor man träffar och givetvis när man lyckas med en tuff rekrytering är självklart det som bidrar med mest motivation och energi. Att känna att man är med och bidrar i en organisation är i sig värdeskapande och är enligt mig det som gör rekrytering kul. Även om rekryteringsprocessen många gånger bygger på samma grund så uppstår det mycket variation då man jobbar tillsammans med olika människor och i olika organisationer.

Vad ser du för utmaningar i branschen? Hur tacklar vi de utmaningarna?

Utmaningen handlar ofta om att helhjärtat sätta sig in i rollen och förstå arbetsbeskrivningen fullt ut. Det kan vara svårt många gånger för rekryterare att göra detta då man inte själv alltid har jobbat med specifikt det man rekryterar till. Lösningen på detta enligt mig är att lägga ner tid på att göra ordentlig research, samt ha en nyfiken attityd och våga att fråga kompetenta kandidater om något som du inte förstår kring rollen.

Och till sist… Vilka är dina favorit hobbies?

Om jag får välja något jag brinner extra mycket för så är det att vandra i vackra landskap. Interlaken i Schweiz och National Glacier Park i Montana, USA är definitivt några av mina mest minnesvärda resor jag har gjort. Utöver detta älskar jag att umgås med vänner, träna och kolla bra filmer och lyssna på musik!