Hej Melody! Kan inte du berätta om hur en dag på jobbet ser ut för dig? Vad innebär ditt uppdrag?

Jag jobbar som tekniker i en intern servicedesk och en dag på jobbet kan innebära allt ifrån att man hjälper en kollega med support av hård/mjukvara till att man installerar och sätter upp datorer eller annan hårdvara, drar nätverk eller felsöker. Man finns där för sina kollegor och hjälper dem dagligen med deras IT relaterade ärenden.”

Vad spännande! Varför har du valt att arbeta inom just IT?

”Jag har varit intresserad för teknik sen tidig ålder, jag introduceras till det genom att ha ett spelintresse som barn och spenderade mycket tid online framför datorn. Det kom ganska naturligt för mig att vilja jobba med IT när jag insåg att möjligheten fanns. Jag var redan självlärd ifrån grunden och valde sedan att utbilda mig vidare för att få en bredare kunskap och det är ett av mina bästa beslut någonsin, då jag idag får jobba med ett av mina största intressen.”

Varför valde du att bli konsult?

”Jag tyckte att det var väldigt skönt att ha stöd under rekryteringsprocessen och att få hjälp med att komma i kontakt med flera olika företag!”  

Vad är det bästa med ditt jobb?

”Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt varierande uppgifter och ingen dag är den andra lik, så man blir inte uttråkad! Det är även ett socialt jobb då man får hjälpa olika människor dagligen.”

Och vad skulle du säga är den största utmaningen med ditt jobb?

”Den största utmaningen skulle jag säga är att hålla huvudet kallt och inte låta sig själv bli stressad om någonting inte fungerar. Man får tänka att teknik är logiskt och att det oftast finns en lösning på problemet, men för att lösa det behöver man vara lugn.” 

Vad skulle du vilja säga till någon som funderar på att bli IT-konsult?

”Jag skulle säga kör på om du tycker att teknik är kul! Jag tror att det finns något inom IT som kan vara intressant för dem flesta, det gäller bara att hitta sin nisch. Det är en framtidsbransch som ständigt utvecklas och man är aldrig fullärd och har alltid utvecklingsmöjligheter. Enligt mig världens roligaste bransch och att komma in som konsult är en jättebra möjlighet, speciellt när man är ny i branschen.”

Har du någon funfact att dela med dig av dig själv? Typ favoritserie eller spel? Mat?

”Jag är beroende av att lyssna på ljudböcker och poddar och framförallt dokumentärer. Det är sällan som jag är hemma i tystnad och gillar alltid att ha på något i bakgrunden oavsett vad jag gör!”