Från sena LAN-kvällar till branschbyte och comeback i Sverige

Michael har varit intresserad av IT ända sedan han fick sitt första Playstation vid sex års ålder. Han gled in i IT-branschen av en slump när han kom hem till Sverige efter tio år i USA. Där läste han en collegeutbildning i Business Management och Behavioural Psychology och jobbade några år inom psykiatri och förvaltning.

”Jag har alltid tyckt om att utmana mig själv och sätta mig i situationer jag egentligen inte är bekväm i”.

Att Michael tycker om att testa sina gränser gjorde honom både förväntansfull och smått orolig när han bestämde sig för att börja jobba med IT. Han hade ju faktiskt ingen uttalad professionell arbetslivserfarenhet av IT. Men faktum var att han hade fått med sig så mycket från de där sena LAN kvällarna med polarna som ung. Tidigare hade Michael också axlat rollen som kontorets personliga IT-support trots att det egentligen inte låg inom ramen för hans arbetsgifter. Han kunde därför mycket som han aldrig reflekterat över kunde vara användbart i en IT-roll.

Så hamnade Michael på Twilfit

När han var i Sverige en sväng träffade han Wise IT på en intervju och åkte sedan tillbaka till USA för att hämta sin fru. Väl tillbaka på plats i Sverige fick han träffa Twilfit för ett potentiellt uppdrag och de ville ha honom direkt. På måndagen veckan efter satte han igång och oj så mycket han fick lära sig på vägen.

”Jag hade lite flax och tur att jag hamnade just där!”

Idag jobbar Michael mycket i Active Directory (ett administrationsverktyg för inloggningar och behörighet) och har tar hand om varierande uppdrag. En uppgift som han tycker är extra rolig är när han får åka ut till nystartade Twilfitbutiker för att se till så att alla system fungerar på plats. Han får också jobba mycket i Dynamics 365 och har lärt sig mycket om hur retailvärlden fungerar.

Med rätt inställning kan vem som helst göra IT-karriär

”Så länge du har rätt driv och personlighet kommer du garanterat kunna jobba inom IT”

Michael menar att det alltid går att lära sig nytt på plats, och du kan säkert redan mer än vad du tror. Speciellt om du har pysslat med någonting IT-relaterat på fritiden. Att vara duktig på att lära sig nya saker, även det Michael ser som sin superkraft, tror han definitivt har hjälpt honom på vägen. Hans bästa tips till dig som funderar på en karriär inom IT är att visa vad du är intresserad av och brinner för. Och var självsäker på att det du gjort på fritiden faktiskt har betydelse om det ligger i linje med dit du vill framöver.

 

Möt supportteknikern Michael