Är du en riktigt vass förändringsledare som brinner för att driva digital transformation och affärsutveckling? Är du dessutom en inspirerande ledare med gedigen erfarenhet och stark förmåga att leda team vars mål är att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer?

Då kan rollen som Head of Digitalization & Business IT på Tyréns vara rätt för dig!

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. Med 2000 specialister inom stadsutveckling, arkitektur och infrastruktur bygger vi samhällen som håller.

På Tyréns arbetar vi sömlöst med innovation, design och ingenjörskonst för att göra skillnad.

Din vardag:

I rollen som Head of Digitalization & Business IT på Tyréns kommer du att leda en verksamhet som just nu befinner sig i en spännande förändringsresa för att ännu bättre kunna stötta och driva Tyréns digitala transformation. Som dina närmaste kollegor har du en IT-ledningsgrupp bestående av fem drivna och engagerade chefer.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med kärnverksamheten för att positionera Tyréns som ett konsultbolag i framkant och som en ledande aktör inom digital innovation.

Ditt team spelar en avgörande roll för att stödja verksamheten med kritisk teknisk expertis. Som en strategisk affärspartner och ledare kommer du och ditt team fokusera på att utveckla IT-arbetsplatsen, hantera drift, förvaltningen och infrastruktur samt säkerställa IT-säkerheten i enlighet med verksamhetens behov. Du kommer även ha en central roll i att driva utvecklingen av Tyréns digitala tjänster.

I din roll som Head of Digitalization & Business IT kommer du att ha en central roll i att främja full integration av IT som en affärspartner, med särskild tonvikt på att generera resultat och skapa mervärde för Tyréns kärnverksamhet.

Du kommer även att:

  • Utveckla IT som organisation och dess tillhörande processer för ökad effektivitet.
  • Coacha dina chefer och medarbetare för att nå deras fulla potential.
  • Utmana och inspirera ditt team genom att vara en lyhörd och tydlig ledare.

Som Head of Digitalization & Business IT rapporterar du till Head of Business Support & Business Development. Du ingår I ledningsgruppen för Business Support and Business Development tillsammans med bland annat Tyréns chefsjurist samt ansvariga chefer för hållbarhet, HR och kommunikation. Tjänsten är placerad på Tyréns huvudkontor på Södermalm, Stockholm.

    Vem är du?

    Vi söker dig som är en strategisk ledare med gedigen erfarenhet av att driva digital transformation och affärsutveckling. Du har ett starkt affärssinne och förstår hur teknologi används för att skapa affärsvärde. Din ledarstil präglas av att vara en inspirerande ledare som är både inkluderande och lyhörd. Samtidigt har du förmågan att fatta snabba och strategiska beslut och du kan driva den digitala utvecklingen med fokus på effektivitet och gott samarbete i ditt team.

    Tyréns är en värderingsdriven organisation och vi ser att du kan leda ditt team i enlighet med våra ledord som är Connect, Challenge & Create.

    För att lyckas i tjänsten ser vi också att du har:

    • Relevant högskoleutbildning inom data/IT eller motsvarande erfarenhet.
    • Erfarenhet av att leda och driva en modern IT-organisation med fokus på digitalisering och nära samverkan med verksamheten.
    • Erfarenhet av att leda virtuella, diversifierade och agila team, inklusive andra chefer.
    • Erfarenhet av att skapa effektivt samarbete mellan IT och andra affärsfunktioner.
    • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift.
    • Det är meriterande med erfarenhet av paketering av digitala tjänster.

    Om Tyréns

    Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har totalt 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.


    Ansökan & kontakt

    I den här rekryteringen samarbetar Tyréns med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult; Sandra Åhs på telefon 076- 167 0328 eller sandra.ahs@wiseit.se . Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

    För denna roll kommer det att utföras en bakgrundskontroll på slutkandidaten.

    Urval och intervjuer sker löpande.

    Välkommen med din ansökan.