Vill du jobba för en arbetsgivare som skapar reell samhällsnytta och bidrar till förbättrade levnadsvillkor både i Sverige och internationellt? Vad bra! Nu söker SIS IT en Cloudspecialist Azure.
Välkommen till en central roll i SIS resa till molnet! Här erbjuds du helhetsansvaret för IT-infrastrukturen med fokus på molntjänsterna Microsoft 365 och Azure.

Din roll som Cloudspecialist Azure
Som Cloudspecialist Azure på SIS IT får du ett helhetsansvar för vår IT-infrastruktur och du får arbeta med moderna och innovativa lösningar i Microsofts molntjänster. Du får också vara del av ett kunskapsdrivet och respektfullt team på 25 personer som värdesätter varandras kompetens och personlighet.

Du kommer in i en spännande fas där SIS IT går från klassisk infrastruktur till att konsumera allt fler funktioner som tjänst. Allt för att fokusera på värdeskapande initiativ, samverkan och verksamhetsutveckling.

Din roll innebär ett helhetsansvar för IT-infrastrukturen som dels ligger i Microsofts molntjänster Azure och M365 – och dels hos vår leverantör för den outsourcade delen av infrastrukturen. Den operativa delen omfattar bland annat utveckling och förvaltning av infrastruktur och tjänster i Azure och innebär ett nära samarbete med bland andra utvecklare och IT-support.
Du är även kravställare och beställare till våra leverantörer inom infrastruktur. Viktiga drivkrafter i ditt arbete kommer vara automatisering och säkerhet.


Din kompetens
Vi värdesätter din kommunikativa förmåga högt då du i denna roll skapar goda relationer och inger förtroende, både inom organisationen och mot IT-leverantörer. Därför tror vi att du är ödmjuk och lyhörd som person och har fallenhet att driva engagemang hos andra.

Skall-krav:
• Gedigen erfarenhet av att arbeta i Windowsbaserad infrastruktur
• Gedigen erfarenhet av Microsoft Azure och M365
• Insatt i frågor relaterat till IT-säkerhet
• Van att arbeta enligt ITIL
• Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:
• Erfarenhet av en kravställande/beställande roll mot IT-leverantörer
• Erfarenhet av arkitekturfrågor


Att arbeta hos oss
Svenska institutet för standarder, SIS, är en kunskapsorganisation. Hos oss blir du del av en unik verksamhet, där Sveriges främsta experter samlas för att ta fram de bästa lösningarna – standarder – ofta tillsammans med motsvarande kompetenser från hela världen. Hos oss får du ta del av världsomspännande projekt, som i sin tur öppnar dörrar till internationella nätverk.
SIS har bidragit till att stärka svensk konkurrenskraft i mer än ett sekel. På senare tid har vi fått stor uppmärksamhet för vår möjlighet att bidra med lösningar till många av dagens utmaningar – i allt från fossilfritt stål och plastförpackningar till cirkulär ekonomi och säkra mensprodukter.
Vårt arbete utgår ifrån våra värderingar omtanke, tillit och professionalism och vi är stolta över att vara certifierade enligt Great Place to Work!
Majoriteten av veckans dagar träffas vi på vårt fräscha kontor invid Torsplan/Hagastaden i Stockholm. Som medarbetare erbjuds du fina anställningsförmåner, läs gärna mer på sis.se
https://www.sis.se/om-sis/jobba-pa-sis/vi-erbjuder/

Ansökan & kontakt
I den här rekryteringen samarbetar SIS med Wise IT. Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult; Sofia Gustafsson på sofia.gustafsson@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter.

För denna roll kommer det att utföras en bakgrundskontroll på slutkandidaten.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!