Elis - rätt bild.png

Välj inte Elis om du inte gillar teamwork…

…men om du vill vara del av ett företag som är ledande inom cirkulära tjänster och tror på såväl individuell som kollektiv framgång – välkommen till oss!

Med vår hjälp har svenska företag och organisationer kunnat omge sig med hela och rena textilier sedan 1950. Sedan dag ett har vi hyrt ut, hämtat, tvättat och lagat – om och om igen med kundens behov i centrum. Hundratusentals arbetskläder, mattor, torktrasor, bädd-, bad- och bordstextilier cirkulerar dagligen mellan Elis tvätterier. I vårt textila kretslopp, som baseras på innovativa IT- och logistiklösningar, förlängs livet på alla plagg och textilier.

Business Support till Elis

Som Business Support kommer ditt främsta ansvar vara att ge support på det primära affärs- och verksamhetssystemet inklusive integrerade spårbarhetslösningar. En viktig del av rollen är att utveckla och implementera ett utbildningsprogram för att stödja Elis anläggningar och verksamheter, med målet att skapa ett koncept för kunskapsutveckling och eventuellt starta en Academy. Ingen dag eller vecka är den andra lik; du behöver vara tillgänglig för att svara på samtal och mejl. Din roll innebär att vara aktiv ute i verksamheten, med resor initialt tre dagar i veckan. Du kommer att samarbeta med regionchefer, platschefer, produktionschefer och kundprojekt för att bedöma och genomföra nya upphandlingar samt interagera med utvecklingsteamet för att hantera inkommande ärenden och driva fram utvecklingen av lösningar.

Arbetsuppgifter

 • Arbeta proaktivt för att identifiera utbildningsinsatser och behov kopplade till systemet inom samtliga verksamhetsområden.
 • Aktivt medverka till framtagning och implementation av ett nytt utbildningskoncept för att säkerställa kompetens inom samtliga verksamhetsområden kopplade till systemet.
 • Hantera tekniska och systemrelaterade frågor från verksamheten kopplade till Elis primära affärs- och verksamhetssystem.
 • Vara delaktig i, samt även i vissa fall, driva projekt relaterade till systemet.
 • Driva förbättrings- och utvecklingsfrågor för systemet i samråd med verksamheten.
 • Identifiera behovet av nya, förändrade och/eller förbättrade processer och funktioner relaterade till systemet.
 • Agera kontaktyta för anläggningar och verksamhet i frågor relaterade till systemet.

Om dig

För att trivas i rollen behöver du vara analytisk, ha en god teknisk förståelse och vara van vid att arbeta med system och databaser. Du bör vara kommunikativ och ha lätt för att etablera värdeskapande relationer både internt och externt. Du tar stort ägandeskap över ditt arbete och har förmågan att självständigt driva ditt arbete för att uppnå resultat genom förändring och förbättring. Utöver din personliga profil krävs:

 • Relevant gymnasie eller eftergymnasial utbildning.
 • Gärna ett par års arbetslivserfarenhet inom en liknande roll eller från en roll med liknande arbetsuppgifter.
 • Flytande svenska, nordiska språkkunskaper samt förståelse för franska är meriterande.
 • Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
 • B-körkort.
Citat - Elis.PNG

Om oss

Vi är en del av börsnoterade franska Elis S/A som finns i 29 länder i Europa och Latinamerika. Med huvudkontor i Malmö sysselsätter Elis Sverige 1600 medarbetare på 22 anläggningar över hela landet, och omsätter 2,5 miljarder kronor per år.

Våra kunder finns inom såväl den privata som den offentliga sektorn. vård och omsorg, industri, handel, renrum, hotell och restaurang. Vi är ett av Sveriges 500 största bolag och har av Karriärföretaget blivit utsedda som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2023 och 2024.

HUR DU ANSÖKER

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise IT. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sammi Akaya: sammi.akaya@wiseit.se.

Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter

Vi arbetar med löpande urval av kandidater och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person.