Är du en erfaren och kunnig arkitekt som vill jobba i en ledarroll med fokus på information och data? Nu letar Ragn-Sells efter dig som vill arbeta i en roll med stort ansvar, fokus på leverans med god kvalité i en organisation där kulturen är öppen och medarbetarna värderas högt.

Din vardag:

I rollen som Head of IT Architecture är du ansvarig för att planera, designa och samordna IT-strategier och strukturer. Du kommer att arbetsleda ett team av arkitekter och ansvara, koordinera och övervaka samtliga tekniska aktiviteter relaterade till IT-arkitekturen.

Du håller dig uppdaterad på ny teknik och trender samt uppdaterar och utvecklas standarder, policys och processer för IT-arkitektur och design för att maximera effekten och ständigt hålla en god kvalité.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Fungera som rådgivare för IT-projekt och IT-team.
 • Modellering och noggrann utvärdering av komplexa IT-lösningar.
 • Ge råd till verksamheten om projektens utformning, kostnader och förväntade fördelar.
 • Fastställa lönsamheten av ett IT-projekt innan det genomförs genom att analysera omfattningen och den förväntade organisatoriska påverkan av informationssystem.
 • Utvärdera befintliga system och ge råd om hur man möter organisatoriska krav.
 • Arbeta nära IT-team för att välja kompatibla designlösningar.

I rollen som Head of IT Architecture kommer du löpande att säkerställa att de tekniska komponenterna i projektet är i linje med organisationens affärsbehov.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Head of IT Architecture på Ragn-Sells tror vi att du har tidigare erfarenhet av att utveckla strategiska planer inom systemarkitektur. Du har praktisk erfarenhet av insamling av data samt erfarenhet från analys av affärskrav.

Vi ser också att du har:

 • Bevisad erfarenhet av system- och nätverksdesign samt utveckling.
 • Bevisad projektplanerings- och ledningserfarenhet.
 • Erfarenhet av att tillämpa dataskyddspraxis och lagar
 • Förståelse för en organisations mål och syfte
 • Arkitektur- och teknisk supportdokumentationsförmåga

Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Rollen kräver en god förmåga att planera och organisera sitt arbete effektivt samt ett gott öga för detaljer.

Det krävs ett analytiskt sinne som hjälper till att snabbt identifiera och förstå komplexa frågor för att ständigt sträva efter att hitta nya och innovativa lösningar på problem.


Passar vi för dig?

Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige.

Våra erfarna och professionella medarbetare tror på enkla lösningar, ansvarstagande, helhetssyn och framåtanda. Vi är drygt 1600 medarbetare i Sverige. Ragn-Sells koncernen finns dessutom i Norge, Danmark och Estland. Totalt är vi ca 2500 personer i hela koncernen och 2023 omsatte koncernen ca 8,5 miljarder SEK.

Våra medarbetare är hjärtat i vår verksamhet. Deras arbete ger oss möjlighet att vara en pådrivande kraft för hållbar affärsutveckling.

En viktig del i vårt hållbarhetsarbete är att säkra en inkluderande arbetsplats där människor kan växa, prestera bra och trivas. Det är en förutsättning för att behålla, attrahera och utveckla kompetens.

För mer information besök, Välkommen till miljöföretaget Ragn-Sells (ragnsells.se)

Kontakt

Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter. Urval sker löpande.

Bakgrunds-och referenskontroll kommer att vara en del av processen.

Välkommen med din ansökan!