Är du en kunnig IT arkitekt som vill arbeta i en ledande roll med ett fokus på de övergripande frågorna kring IT arkitektur och integrationsleveranserna?

Nu söker Infranord dig som lockas av en ledande roll på den förändringsresa man nu är ute på där du får ha en central roll i att leda organisationen in i framtiden.

Din vardag:

I rollen som IT arkitekt kommer du att ha en central roll inom Infranord, där man förväntas ansvarar för att designa och implementera framtidssäkra, skalbara och effektiva IT-lösningar som stödjer verksamhetens behov framåt. Du kommer att vara en nyckelperson på en förändringsresa och modernisering av IT landskapet där du får arbeta med övergripande frågor kring IT arkitekturen och strukturen samt ansvarar för integrationsleveranserna.

Som IT-arkitekt är man en av nyckelpersonerna som säkerställer att organisationens IT-struktur är robust, effektiv och anpassad till Infranords behov.

Exempel på arbetsuppgift:

  • Ansvara för att skapa och upprätthålla en framtidssäkrad, skalbar och säker IT-plattform som möjliggör fortsatt digitalisering av Infranord.
  • Arbeta i nära samarbete med olika intressenter, inklusive ledning, utvecklingsteam, och användare, för att förstå och implementera tekniska lösningar som stödjer affärsmålen.
  • Skapa och dokumentera tekniska specifikationer och systemdesigns.
  • Utvärdera nya teknologier och verktyg för att förbättra IT-landskapet.
  • Designa och övervaka integrationer av olika system och applikationer.

I rollen som IT arkitekt på Infranord kommer du att vara involverad i olika projekt och arbeta tätt tillsammans med resten av IT avdelningen, verksamheten och leverantörerna.

Du arbetar strategiskt med IT arkitektur och omvärderar kontinuerligt teknologistrategin och roadmap kopplat till denna.

Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du minst fem års erfarenhet inom IT och att du de senaste åren arbetat som IT arkitekt eller liknande.

Du har god förståelse för systemdesign, molntjänster, integration och säkerhet.

Vi ser också att du har:

  • Förmåga att analysera komplexa problem och hitta effektiva lösningar.
  • Starka skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter, förmåga att förklara tekniska koncept för icke-tekniska intressenter.
  • Erfarenhet av att leda tekniska projekt och koordinera team.
  • Har en kandidatexamen eller högre i datavetenskap, informationsteknologi eller relaterat område.

Som person ser vi att du är har en god förmåga att lösa komplexa problem och att du proaktivt arbetar med detta.

Du har också lätt för att anpassa dig till den föränderliga tekniken och kan lätta omsätta de tekniska till affärsbehoven och bra lösningar för detta.

För rollen krävs det gott affärsmannaskap och här behöver du trivas i en organisation med fokus på affären och själv ha viljan att förstå helheten.


Passar vi för dig?

Infranord är en ledande entreprenör med uppdrag att modernisera och underhålla Sveriges järnvägsnät. Vi ägs till 100% av svenska staten och är viktiga för samhällets infrastruktur. Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt.

Att vara en del av vårt team innebär att du kommer att få möjlighet att påverka och forma vår framtid. Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö där din passion och kreativitet kommer att uppmuntras och där du kommer att ha möjlighet att växa och utvecklas både professionellt och personligt. Kom och var med och forma framtiden med oss på Infranord!

Mer information på: Infranord – Spåret till framtiden

Kontakt

Vill du veta mer om jobbet, kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sandra Åhs, sandra.ahs@wiseit.se. Wise IT kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail, då vi värnar om din personliga integritet. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR i Wise Group-koncernens policy för behandling av personuppgifter. Urval sker löpande.

Bakgrunds-och referenskontroll kommer att vara en del av processen.

Välkommen med din ansökan!