Vad gör du som inhouse-konsult?

Just i mitt fall beror svaret otroligt mycket på vilken kund jag befinner mig hos. Mina uppdrag har varierat från att sitta timmar i sträck med att leta efter IT-kompetens på plattformar såsom Github och LinkedIn till att ha ett helhetsansvar hos kund som den enda med ett hundraprocentigt fokus på talangförsörjning. När jag har suttit med ett mer gediget ansvar har jag även lagt mycket tid och fokus på strategisk arbete men också haft kontakt med leverantörer och konsulter. Det är nog också det som är så fantastiskt med att vara inhouse-konsult, man får så himla mycket variation i sitt arbete. Om jag ställs inför större utmaningar är det otroligt skönt att ha mina kompetenta kollegor på Wise IT som bollplank och stöd.

När mår du som bäst i din roll?

Jag  trivs allra bäst i min roll när jag ställs inför utmaningar och kluriga situationer samtidigt som jag får förtroendet att hantera det. Sen vad det är för typ av utmaning eller situation spelar inte så stor roll, det kan vara allt från att hitta kandidater som kan vara lämpliga till svårare roller till att ta lead på större projekt.

Dock måste jag även lyfta känslan som man får när en kandidat signar ett kontrakt – den är oslagbar!

Vilka utmaningar möter du i jobbet som rekryteringskonsult?

Om jag skulle nämna en sak, skulle den största utmaningen vara kompetensbristen som råder på marknaden för IT-konsulter. Som nämnt ovan kan utmaningarna variera otroligt mycket efter vilken kund man är hos. I vissa uppdrag ställs man inför att kandidater inte är så intresserade p.g.a interna policies och riktlinjer eller p.g.a branschen som bolaget verkar i. I andra fall är det väldigt lätt att hitta intresserade kandidater, men där man kanske får lägga sitt fokus på att utmana exempelvis rekryterande chefer med att ”unicornen” som de vill åt kanske inte ens finns där ute! När det då redan är en brist på IT-kompetens samtidigt som man ska hantera utmaningar som bolaget har kan det bli en del utmaningar som uppstår.

Till sist, när du inte är på jobbet – vad hittar du helst på då?

Överlag älskar jag fysiskt aktivitet i alla dess former. Jag brukar dra en liknelse till Pippi och mitt favoritcitat – ”Det har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag helt säkert!”. Ibland är jag galen i golf och ser mig själv på PGA, ibland strävar jag efter att bli en crossfit-expert och nu senast ville jag bli riktigt duktig på beachvolley och gick en kurs i det. Det är det som gör det så himla kul också, jag hinner sällan tröttna på något. Om jag inte är upptagen med att försöka bli vass på en sport, uppskattar jag verkligen att umgås med kollegor och vänner, helst framför ett sällskapsspel!