Mikael Söderlindh och Viktor Tell hade en dröm: att sprida glädje genom att göra ett trist basplagg till en färgglad design-accessoar. 2008 var strumpor bara strumpor. Vita, grå och svarta slit och släng-textilier som var allt utom kreativa. Men det skulle snart ändras. Idag finns Happy Socks i över 90 länder och har egna butiker över hela världen.

Happy Socks har upplevt en kraftig tillväxt på 35–45% per år. En av baksidorna med den kraftiga tillväxten är att kontorslokaler kan snabbt bli för små.

När det blev klart att Happy Socks växt ur sitt dåvarande kontor, så blev det tydligt för Sven Hanssen (Happy Socks IT-chef) att de behövde hjälp av någon externt för att projektleda flytten till de nya kontorslokalerna.

  • Jag har gjort några kontorsflyttar tidigare, och har varit med när en flytt inte gått smidigt till. Det var en självklarhet för mig att ta in någon, då vi inte hade resurserna internt på IT för att genomföra flytten själva.

Happy Socks tog hjälp av Wise IT för att hitta en bra IT-konsult för uppdraget, och för att säkerställa hög kvalitet och att de allra bästa fanns med i urvalet. En IT-konsult som matchade Happy Socks kompetensprofil hittades snabbt. Syftet var från början enbart att ta in en resurs som stöd under flytten och att ha någon som kunde koordinera och styra projektet – men det blev snabbt tydligt att IT-konsulten bidrog till mer än bara flytten.

  • IT-konsulten i fråga bidrog, inte bara till flytten, utan även till vår IT-avdelning i övrigt. Idag har vi faktiskt insett att vi behöver en person som honom på plats, men då han vill fortsätta vara konsult har vi valt att rekrytera in en ersättare till honom.

För Happy Socks är det viktigt att konsulterna är en del av teamet när de är på uppdrag hos dem och i det här fallet har IT-konsulten varit hos Happy Socks i snart två år. Men Sven ser att i längden behöver de en resurs som är anställd hos dom. Flytten hade däremot inte gått utan någon med konsultens erfarenhet, och enligt Sven så gick det mycket bättre än förväntat.

Vi frågade även Happy Socks om de bästa tipsen för att lyckas med en flytt:

  • Tydlig struktur och bra planering. Exempelvis tar kabelbolag tid då måste vi koppla in dom snabbt. Inbrott sker ofta vid en flytt, så larmet behövde vara på plats direkt.
  • Planera men var flexibel och beredd att hantera oplanerade saker. Exempelvis var skruvarna för den stora skärmens fel så ett snabbt besök till en redskapsbutik och inhandlande av borr & extra skruvar fick göras.
  • Ta hjälp av en person med erfarenhet.

Sven är också tacksam för Wise IT:s flexibilitet och ”servicemindedhet”. När Covid-19 kom, så löste de mycket kring konsulten i dialog med konsultchefen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev