Presto befinner sig i en stark expansionsfas och växer snabbt. För att möjliggöra en stark tillväxt genomgår de nu en digital transformation vilket självklart ställer stora krav på IT-organisationen. Att hitta rätt kompetens är därför en grundförutsättning.

När Presto beslutade sig för att inleda samarbetet med Wise IT hade de varit på jakt efter en fullstackutvecklare. Utöver fullstackutvecklaren behövde de också tillsätta en Scrum Master för att implementera interna processförbättringar. Anja Widell, IT Recruitment Consultant på Wise IT, tog sig an uppdragen och efter att noggrant ha förstått Prestos behov kunde hon snabbt presentera flera högkvalificerade kandidater. Jonathan Varli, Head of Systems & Development på Presto, delar med sig av sin upplevelse av samarbetet:

– Jag kände till Wise IT och visste att de var stora på marknaden och duktiga på att tillsätta just svåra tekniska roller. Även om jag inte hade så stora förhoppningar efter så många tidigare försök med andra bolag blev det anledningen till att vi gav Wise IT chansen. Jag blev positivt överraskad av hur snabbt det gick att få fram kandidater och vilken bra träff det blev på de kandidaterna som vi fick träffa.

Hittade rätt kandidat efter bara två veckor

Bara två veckor efter att Wise IT påbörjade rekryteringsprocessen hade en perfekt matchning uppstått mellan Presto och en av de kandidater som Anja presenterade för rollen som Fullstackutvecklare. Efter ytterligare ett par veckor var även rekryteringen av deras nya Scrum Master tillsatt. När vi frågar Jonathan vad han upplever var den stora skillnaden mellan Wise IT och andra bolag berättar han:

– Jag tycker ni ser över kraven fullt ut, och inte endast de hårda värdena. De personliga egenskaperna är otroligt viktiga de också, såsom att personen är stresstålig, trivs i expansionsbolag, högt i tak, o.s.v. Wise IT kunde verkligen hörsamma detta! Jag upplever att ni ställde relevanta frågor till både oss och kandidaterna för att göra ett bra urval utifrån vilken typ av person som skulle komma att passa och trivas just hos oss. Här ser jag att det gedigna kompetensprofilmötet skapade en bra grund för ett lyckat samarbete!

Genom hela processen har Wise IT och Presto hållit regelbundna veckoavstämningar för att säkerställa att de kontinuerligt är uppdaterade om rekryteringsprocessen, marknaden och dialogerna med kandidaterna, något som Presto har uppskattat:

– Det har varit en väldigt transparent dialog genom hela processen, från bådas håll. Anja har hållit oss uppdaterade och förklarat vilka utmaningar som funnits och hur vi ska tänka i rekryteringen, eftersom vi inte rekryterat så många IT-profiler tidigare har det varit skönt att kunna bolla detta med henne som har koll på kompetensen på IT-marknaden. Samtidigt har vi kunnat bidra med information om oss som arbetsgivare för att kunna attrahera rätt kandidater.

Genom den öppna kommunikationen blev det även tydligt att behoven var stora även i andra delar av IT-organisationen. Presto var i behov av i någon som kunde hjälpa dem med en IT-utvecklingspolicy, varpå Timmy Konneus, Consultant Manager på Wise IT, snabbt kunde leverera rätt konsult för uppdraget.

Kompetensbehoven är nu under kontroll

Presto kan, redan efter kort tid, se stora effekter av de lyckade tillsättningarna. Han berättar hur utvecklingen går snabbt framåt:

– Vi hade haft en kompetensbrist under lång tid men känner nu att vi börjar komma till rätta! Vår nya utvecklare har fått bygga upp applikationen med ny fräsch plattform och nytt gränssnitt, vilket har bidragit stort affärsvärde! Och dessutom har han bidragit väldigt mycket till organisationen, genom sin erfarenhet och senioritet har han tillfört mycket kompetens, både inom kodning och infrastruktur.

Han berättar vidare hur även deras nya Scrum Master har bidragit till Presto:

– Hon har styrt upp organisationen kring hur vi arbetar med det agila! Hon har infört stora förändringar när det gäller Scrum och Change management. Framför allt har hon lett arbetet kring att sätta tydliga processer och rutiner för hur det skall gå till och lär organisationen att arbeta utifrån dessa.

Ser fram emot fortsatt samarbete

Vi avslutar med att fråga Jonathan vad han skulle vilja säga till någon som överväger att testa att arbeta tillsammans med Wise IT:

– Jag uppskattar den kompetens som Wise IT bidragit med – förmågan att hitta perfekta matchningar, smidigheten i vårt samarbete och tillgången till bra kandidater. Vi gillar er skarpt och vill gärna samarbeta i framtiden!

 

Om Presto Group

Presto är Europas ledande aktör med ett heltäckande erbjudande inom aktivt brandskydd, första hjälpen och säkerhetsutbildning. Presto grundades 1959 i Katrineholm, och har sedan dess vuxit till en koncern som omsätter cirka 2,7 miljarder kronor och har 1 500 anställda på 90 orter. Företaget har cirka 80 000 kunder, som erbjuds en helhetslösning inom aktiv säkerhet som syftar till att skapa trygghet och rädda liv. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige. Mer information här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev