Cambio stod inför ett behov av att växa, med det följde ett stort behov av att rekrytera techprofiler. Samtidigt var de för få personer i rekryteringsteamet och det fanns ett stort behov av att tillföra stabilitet. Wise IT’s Talent Acquisition Consultant Charlotte Carlnäs klev in för ett uppdrag som var tänkt att vara på tre månader. Trycket på teamet var högt så de insåg snabbt att behovet var större än vad de tänkt. Så avtalet med Charlotte förlängdes och Cambio började se sig om efter fler rekryteringskonsulter.

– Vi var i kontakt med flera rekryteringsbolag men fick än en gång bäst känsla av Wise IT när vi träffade Nabila Ur-Rehman. Berättar Jenny Tallving, Talent Acquisition Lead på Cambio.

Det var även en fördel att Charlotte och Nabila hade arbetat tillsammans tidigare. Onboaring var under den perioden en trång sektor så att Charlotte och Nabila redan hade ett upparbetat samarbete var en stor fördel och gjorde att Charlotte kunde hantera en stor del av Nabilas onboarding.

Rekryteringsteamet behövde förbättra arbetet och skapa balans

Sedan Charlotte och Nabila kom in har Cambio anställt över 200 personer inom IT och tech. Dessutom har Cambio nu, med hjälp från Wise IT, utvecklat sina processer och sett över sina system och verktyg för att effektivisera och förbättra rekryteringsarbetet.

– Wise IT kom in i en tid som var något utöver det vanliga. Vi har arbetat hårt tillsammans och haft höga krav på oss men har nu nått en punkt där det känns lugnare. Vi har behövt vara på tå, ta ägandeskap och i takt med att teamet växt har vi byggt upp ett arbetssätt som gör att arbetet idag känns balanserat. Säger Jenny.

Jenny berättar vidare:

– Vi hade tidigare utmaningar med att kandidathanteringen tog lång tid. Det har vi kommit till rätta med nu vilket även gjort att vårt NPS har gått upp. Vi har nu en större samlad kunskap om hur vi kan ge kandidaterna en bra upplevelse vilket känns väldigt viktigt och kul!

Ett professionellt samarbete mellan Cambio och Wise IT

Jenny kände till Wise IT sedan tidigare men saknade en tydlig bild av hur arbetet såg ut. Wise har ett stort erbjudande och Jenny hade bilden av att det var ett mer nischat bolag hon sökte som samarbetspartner.

– Den uppfattningen har ändrats! Jag är väldigt imponerad av samarbetet och har fått ett otroligt professionellt bemötande av Wise IT. De har verkligen stuckit ut och samarbetet har fungerat mycket bra. Jag upplever att de är både personliga, professionella och alltid lösningsorienterade vilket är en kombination jag uppskattar.

Jenny berättar vidare hur hon uppskattat den öppna kommunikationen med Wise IT. Genom hela samarbetet har det funnits en dialog kring hur behoven och utmaningarna förändrats.

– Det gäller att jag som kund är öppen i kommunikationen kring vad jag behöver och vad jag förväntar mig. Jag upplever verkligen att Wise IT har varit lyhörda och flexibla vilket gjort att de lyckats leverera utifrån mina förväntningar. Alla konsulter vi haft på intervju här har varit riktigt bra. Jag tycker helt enkelt att Wise IT är super!

Wise IT:s samlade kompetens tillför värde

Samarbetet har nu pågått sedan början av 2022 och Jenny förklarar att hon hela tiden sett att Wise IT tillför ett stort värde vilket gjort att samarbetet har förlängts gång på gång.

– Jag upplever känslan av att Wise IT är ett starkt team. Det märks att Charlotte och Nabila har en stark koppling till Wise IT, de är verkligen en del av Wise’s community. Man känner att företaget tar hand om sin personal och även ser till att konsulterna får ett utbyte. House of Wise hjälper till att skapa stark kultur och jag kan verkligen se hur de älskar Wise. När vi står inför utmaningar ligger det alltid nära för Charlotte och Nabila att stämma av med kollegorna på Wise IT vilket gör att vi får ta del av mängder av bra marknadskunskap, trender och best practice. Det är ett otroligt värdefullt kapital att få ta del av det utbytet. Det finns ett äkta engagemang! Hela paketeringen gör att det blir någonting mer. Det är det som gör att Wise sticker ut.

I en period som ställt stora krav på Cambios rekryteringsteam är vi på Wise IT glada att kunna hjälpa till genom våra konsulter Charlotte och Nabila. Charlotte berättar hur hon ser på samarbetet:

– Att vara en del av Cambio har varit en otroligt givande upplevelse. Jag har haft förmånen att vara en del av deras framgångsresa. Det är en genuin glädje att känna det starka förtroende som Cambio visar för Wise IT, och att arbeta med en kund som oavbrutet strävar efter att förbättra och utveckla sitt rekryteringsarbete. Charlotte Carlnäs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev