En trend som vi har uppmärksamt i möten och dialoger med företag, är att allt fler vill gå mot att äga rekryteringsprocessen själva. Det finns flera anledningar till det.

  1. Rekrytering är en affärskritisk och strategisk funktion som direkt påverkar huruvida ni som företag når era uppsatta mål.
  2. Kandidaterna får direktkontakt med ert varumärke, till skillnad mot om den som tar kontakt representerar ett rekryteringsbolag och agerar mellanhand.
  3. Det kan upplevas som dyrt och energikrävande att köpa rekryteringstjänster från många olika leverantörer, då man måste förhandla med olika kontaktpersoner och ta ställning till flera affärsupplägg.

Tre väldigt goda anledningar tycker vi. Dock är det inte alla bolag som har möjlighet att anställa en rekryterare med specialistkunskap inom IT på heltid. Kanske står ni bara inför en tillfällig rekryteringstopp? Kanske vill ni kunna vara flexibla? Kanske behöver ni bara specialiststöd i en del av processen? Då kan det vara läge att överväga att hyra in en IT-researcher, som arbetar på plats hos er, utgår från er rekryteringsprocess och representerar ert varumärke. Hör av dig till oss så diskuterar vi tillsammans era utmaningar och önskemål.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Eleonor Andersson

Team Manager - Wise IT Inhouse

Eleonor har jobbat med search och uppsökande rekrytering inom IT sedan 2012. Med god förståelse för kundens organisation och människors drivkrafter, i kombination med ett strukturerat arbetssätt och stenkoll på Stockholms kandidatmarknad inom IT, hjälper hon företag med att finna rätt personer till nyckelpositioner!