IT Support & Operations

Rekrytering och konsulter inom IT-support, infrastruktur, systemadministration, molntjänster och IT-drift.

Business IT

Rekrytering och konsulter - ledare och verksamhetsnära roller inom t.ex. projektledning, kravanalys, test och affärssystem.

Software & Development

Rekrytering av utvecklare – med specialisering inom backend och frontend, DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter och CTO-roller.

Wise IT Inhouse

Din professionella rekyteringspartner inhouse hos er - IT-rekryterare, IT-researchers, konsultation och rekryteringsåtaganden.

Artikel

5 tips: Så höjer du din lön som utvecklare

Lön!… Ett ämne som berör och påverkar de flesta! Alla vill vi ha en skälig lön för det vi gör. Men hur bör du tänka om du vill höja din lön och göra karriär inom samma ”roll/titel” ? Som teknisk rekryterare träffar jag otroligt många spännande kandidater – vissa är mer pengamotiverade än andra. Men om man vill höja sin lön utan att öka i ansvar (exempelvis personalansvar) hur ska man då gå tillväga?

Här kommer 5 konkreta tips för hur du bör tänka om du vill höja din lön utan att nödvändigtvis behöva ta steget vidare med personalansvar!

  • Förstå verksamheten och ha affärerna i fokus. Säg inte ”jag är bara en utvecklare” utan förstå hur den tekniska lösningen kan underlätta för bolaget i helhet. Hur driver det affärer? Hur skapar det nöjdare kunder? Hur skapar det mer effektivitet i processerna? Ha alltid detta i fokus och gör dina prioriteringar utifrån det!
  • Lär dig teknik som är efterfrågad på marknaden! Sitt inte kvar i äldre tekniker i all evighet, utan fortsätt konstant vidareutveckla dig själv. Kanske får du utbildningsbidrag av din arbetsgivare? Fråga. Just nu är Mean stack, Azure, Machine learning/ AI, IoT, React samt i princip allting med Data Science/Dataanalys väldigt hett, men det ändras snabbt!
  • Socialisera och nätverka mera! Ta en walk-and-talk med kollegor från andra avdelningar, utmana sig själv! Bjud in kollegor från andra avdelningar till era scrum möten, till lunch eller varför inte after-work, på så sätt blir det också enklare att förstå punkt 1. Du får bättre förståelse kring deras utmaningar och kan lättare relatera till hur du kan göra kunderna och kollegorna nöjdare genom IT:s makt!
  • Tänk på att lön är inte allt, den är en del av ett helhetspaket! Efter en viss gyllene punkt så kommer de mesta av lönen att försvinna av skatten. Försök hitta andra faktorer som ger mening, bättre arbetstider, mer utbildning, mer val av tekniker/ projekt på arbetsplatsen och så vidare.
  • Våga byta jobb, även om du trivs otroligt bra med dina kollegor. Det kan vara hälsosamt att testa något år någon annanstans, har du vårdat dina kontakter bra kan du med största sannolikhet komma tillbaka om du skulle ångra dig.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ida Åkvist

Jag arbetar som marknadskoordinator här på Wise IT. På ett kreativt och innovativt sätt skapar jag, tillsammans med mina kollegor, awareness kring hur vi tillsammans kan bygga framtidens IT organisationer. På fritiden älskar jag att laga mat till familj och vänner.

Kontakt

×

Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Kontakt


Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Registrera dig här

Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Privacy Policy.