I oktober så spelade jag in en kort film som jag tänkte dela på Linkedin. Min kollega Ingrid filmade – och jag pratade. Däremot så la jag aldrig ut den. Jag uppfattade den själv som lite skrämselpropaganda – och det var inte det som var meningen med den.

Filmen handlade om vikten av att ha förebyggande kontakt med en rekryterare eftersom du aldrig vet vad som kan hända. Kort och gott var budskapet att det kan vara bra att ha kontakten och kunskapen kring vad man vill om det skulle bli så att du måste byta arbetsplats – eller helt enkelt vaknar en dag och känner ”Nej, fy… Det är måndag. Jag vill inte gå till jobbet”

… Och så kom Covid-19!

Om jag hade vetat då, det vi nu vet om Covid-19 och den djupa kris vi idag befinner oss i, hade jag postat den. Jag ångrar självklart att jag inte delade med mig av mina råd såhär i efterhand. Det är så många idag som står utan jobb, vilsna om vad dom ska göra härnäst. Tänk om jag som rekryterare hade haft fler i mitt nätverk. Tänk om jag snabbare hade kunnat hjälpa de IT-specialister som idag står utan jobb vidare i arbetslivet. Tänk om jag hade vetat vilka arbetsgivare som lockade, och vilken kompetens de kunde tillföra i en verksamhet. Då hade jag ju på riktigt kunnat finnas till hands för fler bolag och kandidater och göra snabbare matchningar.

Vad vill jag egentligen ha sagt med allt detta? Jo, det är aldrig för sent att hjälpa till så här kommer några tips om hur du (om du lägger ner tid på att skriva ett personligt brev) ska skriva för att underlätta för en rekryterare så att hen lättare kan förstå varför du är rätt person för ett specifikt jobb.

  1. Beskriv vad du gör idag och vad du har gjort som är relevant för den tjänst du söker. Tex ser att Ni söker en .Net utvecklare med android kunskaper. I min nuvarande tjänst arbetar jag med .Net och tillsammans med mina kompisar utvecklar jag en app, ett hobby projekt.
  2. Vad väcker intresse hos dig med bolaget du säker dig till? Tex jag har följt er under många och ser att ni i senaste årsrapporten är ett stabilt bolag, något som är viktig för mig när jag byter arbetsgivare. Eller Er plattform är något som attraherar mig då jag just nu läser på mycket om…..
  3. Har du en referens som jobbar på  bolaget idag, nämn det.

Jag scannar tusentals cv och personliga brev och ska du ens bekymra dig om att skriva ett personligt brev. Gör det relevant utifrån tjänsten!

 

 

Prenumerera på bloggen