IT Support & Operations

Rekrytering och konsulter inom IT-support, infrastruktur, systemadministration, molntjänster och IT-drift.

Business IT

Rekrytering och konsulter - ledare och verksamhetsnära roller inom t.ex. projektledning, kravanalys, test och affärssystem.

Software & Development

Rekrytering av utvecklare – med specialisering inom backend och frontend, DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter och CTO-roller.

Wise IT Inhouse

Din professionella rekyteringspartner inhouse hos er - IT-rekryterare, IT-researchers, konsultation och rekryteringsåtaganden.

.NET utvecklare

Vad gör egentligen en .NET utvecklare? Här kan du läsa mer om arbetsuppgifter, lön och framtidsutsikter för personer som jobbar med .NET utveckling.

En .NET utvecklare har ett viktigt uppdrag i organisationen. Personen är med och driver den tekniska utvecklingen framåt, ofta tillsammans med ett större team. Vi vet att det inte alltid är lätt att hitta duktiga utvecklare inom .Net som har både rätt tekniska färdigheter och personlighet. Därför hjälper vi på Wise IT gärna dig som har ett behov.

Om yrket

Så vad gör en .NET utvecklare? I stora drag arbetar de med att programmera och utveckla applikationer med hjälp av plattformen .NET. Det är ett system som har utvecklats av Microsoft och är standardiserat enligt en erkänd specifikation som kallas för common language infrastructure. Detta innebär att .NET tillåter användningen av flera högnivåspråk (t.ex. C#, F# och Visual Basic) utan att man behöva göra justeringar för den specifika IT-arkitekturen. IT-arkitektur är helt enkelt benämningen på hur resurser och komponenter har blivit organiserade i ett datorsystem.  Tack vare plattformens breda kompabilitet med olika system och applikationer används .NET för en mängd olika syften. Några av dessa är till exempel för att förvalta och vidareutveckla content managementsystem, webbutveckling och mobila applikationer.  

Företag brukar tycka att det är smidigt att koppla på just Microsofts utvecklartjänster eftersom de ofta redan använder andra av Microsofts produkter så som Outlook. Plattformen är en av de största i hela världen och därför finns det även en stor efterfrågan på kompetens inom området. Som .NET utvecklare får du vara mycket kreativ och innovativ under din arbetsdagMånga .NET utvecklare är passionerade för utveckling och programmering, samtidigt som de har ett stort intresse för system- och mjukvaruutveckling.  

 

VILL DU KONTAKTA OSS?

Har du behov av att hyra eller rekrytera en .NET utvecklare? Hör av dig!


Arbetsuppgifter

Personer i rollen behöver man ha kunskaper i bland annat .NET, C#, agila metoder såsom Kanban och Scrum, Windowsapplikationer, databaser och programmering. Vardagen som .NET utvecklare är varierande och ställer höga krav på agilitet och att kunna lösa komplexa problem. De börjar oftast med att programmera för att allt eftersom tiden går, få utökade ansvarsområden. 

Vanliga arbetsuppgifter för en .NET utvecklare är:

 • Skapa och utveckla system 
 • Hantera inkommande krav och önskemål från verksamheten 
 • Programmera underhållsvänlig kod 
 • Nyutveckling av nya funktioner  
 • Desktoputveckling 
 • Webbutveckling 
 • Design och utformning av applikationer 
 • Testning 
 • Felsökning 
Hyra eller rekrytera .NET utvecklare

Hyra och rekrytera .Net utvecklare

Vi finns här för dig som har ett behov av att hyra eller rekrytera .NET utvecklare. Tillsammans bygger vi upp den kompetens ni behöver för att utvecklingsteamet ska kunna arbeta effektivt.

Specialiseringar och fördjupningar 

Det finns flera olika områden en .NET utvecklare kan fördjupa sig inomDe vanligaste är:  

 • Webbutveckling  

Vanliga kärnkompetenser: HTML, CSS, JavaScript, C#, SQL, Entity Framework, ASP.NET MVC eller liknande. 

 • Mobilutveckling 

Vanliga kärnkompetenser: C#, Xamarin NativeXamarin Forms eller liknande. 

 • Applikationsutveckling inom desktop 

Vanliga kärnkompetenser: C#, Xaml, Klientramverk, Windows platform. 

 • Spelutveckling 

Vanliga kärnkompetenser: C#, Computer graphics, Unity Interface, scripting.  

En .NET utvecklare kan också arbeta med molntjänster, IoTMachine Learning och Microservices. Vill du börja jobba som utvecklare och specialisera dig på .Net kan du också välja en karriär som fullstack-utvecklare, dvs. jobba med både front-end och back-end eller välja att fokusera på en av delarna.  

Utbildning 

Många .NET utvecklare har läst en yrkeshögskoleutbildning eller ingenjörsutbildning inom t. ex datateknik eller informationsteknik. Din utbildningsnivå påverkar hur kvalificerade jobb du kan få. När du söker jobb inom .Net är det meriterande om du har praktisk erfarenhet av programmering.  

Framtidsutsikter 

Framtidsutsikterna för .NET Utvecklare är mycket lovande. Många bolag använder plattformen och i och med teknikens utveckling blir efterfrågan på kompetens allt högre inom området.  

Lön 

Lönen för en .NET utvecklare varierar beroende på erfarenhet och bolag. De senaste tillsatta tjänsterna hos oss har hamnat på ett spann mellan cirka 40,000 – 60,000 kr. Här på Wise IT sätts alla löner individuellt efter en gemensam lönediskussion.  

Liknande jobb inom IT

Våra senaste lediga tjänster inom utveckling

Kontakt

×

Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Kontakt


Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Registrera dig här

Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Privacy Policy.