Att byta karriär väcker många känslor hos de allra flesta. Det kan kännas både läskigt, spännande och pirrigt på ett sådär alldeles underbart sätt. Oavsett vilka känslor tanken på en ny karriär väcker hos dig så kan det vara skönt att höra hur någon som redan gjort ett liknande karriärbyte upplevde det. Emma hade haft flera jobb i servicebranschen när hon tog beslutet att söka in till Tech Agent Program.  I den här intervjun delar hon med sig av sin resa in i IT-branschen!

Berätta om vad du gjorde innan du började Tech Agent Program?

Innan jag påbörjade utbildningen hade jag nyligen avslutat min kandidat i kulturvetenskap, utöver det har jag jobbat inom bland annat funktionsstöd och servicejobb så som reception och restaurang.

Hur kom du i kontakt med TAP?

Jag kände till Wise IT sedan tidigare och blev tipsad om att söka utbildningen av Johan och Adam på Wise IT i Göteborg.

Vad gjorde att du valde att söka?

Det var en möjlighet att komma in i en spännande bransch där min bakgrund i service var en fördel. Jag kände att detta var en chans att få använda mina erfarenheter och samtidigt utvecklas inom något som för mig var helt nytt. Utöver det så upplevde jag också att Wise IT hade en jättebra vision i att fånga upp personer med service-erfarenhet in i en bransch som också innebär väldigt mycket service, utöver teknisk kompetens.

Hur upplevde du utbildningen?

Jag tyckte utbildningen var jätterolig! Vi hade föreläsningar och workshop om både service och IT där vi fick lära känna varandra som grupp och jobba både tillsammans och testa grejer på egen hand. Våra föreläsare var kunniga och hjälpsamma och man fick insyn i många olika områden av IT-branschen. Erfarenhetsmässigt hade vi i gruppen olika bakgrund, vilket var positivt då vi kunde dela med oss av kunskap till varandra på olika sätt.

Vad var det roligaste/mest givande med utbildningen?

Rent personligt så fick jag med mig fina kompisar och ett roligt sammanhang i Stockholm. Yrkesmässigt så uppskattar jag att man fick chansen till ett bredare nätverk men också en större trygghet i att senare gå ut på uppdrag, genom utbildningen i sig och att man fick lära sig av varandra i de gruppövningar som gjordes.

Hur var det att gå ut på ditt uppdrag som IT-konsult?

Nervöst och väldigt kul! Trots utbildningen i ryggen så var det såklart en helt annan känsla att gå ut och faktiskt jobba med IT. Jag känner att jag hade en väldigt bra upplevelse i min första tid på uppdraget, där jag blev inbjuden i gruppen och fick tid att komma in i jobbet i en bra takt med upplärning och möjlighet att ställa frågor.

Berätta om var du är idag? Hur ser din vardag ut?

Jag jobbar som IT-supporttekniker och trivs otroligt bra med det. Det har varit en lärorik tid där jag fått utvecklas mycket och vid det här laget känner att jag har växt i både kompetens och självförtroende inom yrket. Det är givande att jobba i ett team där vi hjälps åt och lär oss av varandra, och jobbar emot samma mål.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka till TAP?

Sök! Du kommer inte ångra dig. Både utbildningen och den anställning som följer hos Wise IT har för mig känts både tryggt och roligt, och du kommer få chansen att träffa så engagerade och kompetenta personer på vägen.

Tycker du det låter spännande? Ansök redan idag!

Ansök nu!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev