Är din InMail full av jobberbjudande som inte passar dig och dina framtidsplaner? Många utvecklare har samma problem! Vill du veta hur du som kandidat på marknaden kan få rekryteraren att förstå din kompetens, dina framtidsplaner och dina drivkrafter? Då ska du skapa en tydligare Linkedin-profil.

Linkedin är ett bra verktyg för både kandidat och rekryterare – men en utmaning med Linkedin är hur folk formulerar sig och tolkar sin egen kompetens. Två personer kan ha ”.Net specialist” i sin titel – och mena två helt olika saker. Vi tolkar som sagt kompetens olika.

För att slippa få jobberbjudande som inte passar dig så behöver du lägga ner tid på att göra en tydlig Linkedinprofil. Här har du tipsen på hur du kan underlätta för en rekryterare och dig själv.

  1. Håll dig kort och formulera enkelt.

Flumma inte till det! Skriv en kort och tydlig profil. Håll dig till fakta och skriv vilka tekniker du arbetat med i olika projekt – exempelvis ”Utvecklare på Spotify 3  år; Tekniker/Miljöer: .NET, C# , Javascript

  1. Var tydlig.

Skriv gärna vilka tekniker och hur många års erfarenhet du har med diverse tekniker – exempelvis ” C#: 4 år, Javasript 3 år, HTML 4 år

  1. Gör dig synlig.

Om du är intresserad av nya tjänster skriv tydligt vilka roller du söker och vilka tekniker du vill arbeta med. Om du för tillfället inte är intresserad av en ny tjänst skriv det också. Vill du få erbjudanden som bara innebär en specifik typ av roll och med viss teknik? Skriv det.

Du kanske inte vill skriva ut att du är sugen på ett nytt jobb. En del vill inte synliggöra för sin nuvarande chef att man är redo att gå vidare – men du kan enkelt skriva något om dina framtidsplaner. Exempelvis ”På mitt nästa jobb skulle jag vilja arbeta mer med…” eller ”Jag ser att jag i framtiden skulle vilja jobba mer med…”

Vill du testa dina kodkunskaper? Gör vårt kodtest Self Recruit!  

  1. Ge tydlig feedback till rekryteraren

När rekryterare tar kontakt med dig så kanske du inte alltid är intresserad och ibland känns rollen inte helt rättmatchad för dig. Tag då tillfället i akt och meddela rekryteraren vilken typ av tjänst hen skall hålla utkik efter. Detta blir en win-win situation för er båda och chansen för att du skall hitta drömjobbet ökar avsevärt!

Lycka till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nadja Ekblom

Digital sales

Jag fascineras av interaktionen mellan människor och IT och dess påverkan på oss som individer, organisationer och samhälle. Det ledde mig till Wise IT där jag arbetar som digital säljare sedan början på 2017. I bloggen skriver jag bland annat om IT-trender (eller avvikelser från dessa) som jag snappar upp via mitt nätverk, egna och externa event eller intressanta artiklar.