När det är dags att utvärdera ett jobberbjudande fokuserar du troligtvis, som många av oss, mer på vad arbetsgivaren vill ha än vad du själv behöver. Eftersom behovet av IT-medarbetare är större än någonsin har du som IT-specialist möjligheten att välja företag och uppdrag som passar dig bäst. Ju fler valmöjligheter – desto svårare blir det att välja rätt. Vad är egentligen viktigt för dig och var vill du vara i framtiden?

Det här är frågorna du bör gå igenom innan du tackar ja till nästa IT-jobb!

Var vill jag vara?

I dag är det inte bara de renodlade IT- och teknikföretagen som har de attraktiva IT-jobben. Det gör det ännu viktigare att själv ta reda på var och med vad du vill jobba. Vad lockar dig mest och var passar din kompetens och dina ambitioner bäst?

Hur prioriterat är IT-området?

En högst relevant fråga för dig som arbetar inom IT är hur prioriterat IT-området är på din blivande arbetsplats. Hur förhåller sig IT till resten av företaget och hur kommer IT-avdelningen se ut om några år? De här svaren säger en hel del om hur din roll kan se ut om några år och om det kanske redan finns en utvecklingsplan för dig.


Lästips: Ta din LinkedIn-profil till nya höjder – 5 steg och 2 avgörande extratips!


Hur ser IT-miljön ut?

IT-miljön ser olika ut på olika arbetsplatser och kraven på hur den bör vara skiljer sig från person till person. Är det viktigt för dig att din blivande arbetsgivare är i absoluta framkant och arbetar med innovativ och banbrytande teknik? Vill du jobba med ett speciellt system för att sedan kunna få ditt drömjobb på nästa ställe? Se till att du har din plan och gå efter den.

Hur ser min arbetsdag ut?

En arbetsbeskrivning ger dig oftast inte en konkret bild av vad du kommer att arbeta med. Fråga hur din arbetsdag kommer att se ut. Det är ett perfekt tillfälle att få en verklig bild av vardagen.

Ladda ner hela guiden

Det här blogginlägget är ett sammandrag av guiden ”Så säkerställer du att IT-jobbet är rätt för dig!”.

Ladda ner hela guiden här.

Rätt-jobb-för-dig-2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Linda Freij

Tidigare vice vd & affärsområdeschef konsultverksamheten, Wise IT

Linda har 18 års erfarenhet av IT-branschen och har haft många olika roller inom branschens mest spännande delar. Hennes bakgrund sträcker sig från IT-teknik och serverdrift till Konsultchef, Key Account Manager och Rekryteringskonsult av IT-specialister.