Search, också kallad Headhunting, har blivit en alltmer populär strategi för att rekrytera och attrahera talanger. Att populariteten växer är inte förvånande, med search kan du få tillgång till en bredare och mer kvalificerad kandidatpool vilket kan vara skillnaden mellan att bara fylla en position och att hitta den bäst lämpade medarbetaren. I många fall är dessutom search nödvändigt, som när man ska rekrytera till roller i IT-branschen. Inte bara på grund av att branschen i sin helhet kantas av hård konkurrens om kandidater, utan också för att många kandidater idag förlitar sig på att bli kontaktade om nya möjligheter. De ansöker inte längre självmant till nya möjligheter, om de inte redan har ett riktigt gott intryck av företaget. I denna artikel kommer vi att ge dig 3 tips på hur du effektiviserar ditt searcharbete. 

3 snabba tips för att effektivisera ditt searcharbete 

Pomodoro-metoden 

Arbeta fokuserat i 25 minuter och ta sedan en 5-minuters paus – så enkelt är det! Metoden, utvecklad på 80-talet av Francesco Cirillo, är lika effektiv idag som då. Sätt en timer på 25 minuter och se till att du inte har något som distraherar dig i bakgrunden. När du går igenom profiler i din search är det lätt att tappa fokuset efter ett tag, men genom att ta schemalagda pauser maximerar du din produktivitet.

Blockera din kalender 

Search riskerar att hamna långt nere på prioritetslistor. Se till att det faktiskt blir av genom att åsidosätta tid varje vecka i din kalender. Se det som en icke förhandlingsbar tid som inte får ruckas på. 

Arbeta datadrivet 

Att arbeta datadrivet är ofta en god idé. När du searchar, kan du effektivisera både din tid och prestation genom att följa och analysera nyckeltal. Några exempel på användbara nyckeltal är svarsandel, svarsandel beroende på meddelandemall och andelen kandidater som visar intresse för att gå vidare i processen.  

Nyfiken på att läsa mer om search och nyckeltal för search? Klicka här för att komma till vår kompletta searchguide!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Lisa Ohlsson

Lisa är idag Tech Talent Acquisition Consultant på Wise IT och har tidigare rekryterat inom sälj och marknad. Hon är van vid internationella miljöer och trivs som allra bäst när det är högt tempo. Som rekryterare brinner Lisa för DEI och strävar alltid efter att ge den bästa möjliga kandidatupplevelsen. Hon har även mångårig erfarenhet inom gymbranschen och har bl.a varit gruppträningsinstruktör och medlemsvärd. Det är även hennes favoritställe att vara på (när hon inte är på Wise såklart!).