Ailin ville jobba med både människor och IT

Ailin läste samhällsvetenskap i gymnasiet och var kluven över vad hon skulle välja för universitetsutbildning. Hon har nämligen alltid tyckt om både människor och IT. Beslutet landade till slut på det systemvetenskapliga programmet i Örebro och direkt efter examen började hon jobba på Wise IT.

”Det bästa med att jobba på Wise IT är att de bryr sig och vill ens bästa. Det är en bra kommunikation och min konsultchef ringer och kollar läget. Jag tycker om att man känner sig i trygga händer”.

Tidigare har Ailin också jobbat som receptionist på psykiatrin. Där fick hon öva upp sin förmåga att bemöta olika typer av människor. Hennes superkraft är att läsa av olika typer av situationer och människor. En styrka som definitivt kommer till sin rätt i hennes nuvarande roll som supporttekniker på MTR Nordics. Där möter hon dagligen människor i sin vardag som hon försöker hjälpa via både telefon, mail och i person.

Du har alla möjligheter att utvecklas och lära dig mer inom IT-branschen!

”En vanlig dag på kontoret kommer jag in, hämtar kaffe och hejar på kollegorna. Därefter är det bara att börja följa upp tidigare ärenden och beta av nya som trillar in. Ibland kommer även någon som knackar en på axeln så man får hjälpa till”

Det hon tycker är extra roligt med att jobba inom IT-support är tankesättet. Man får utveckla sin problemlösningsförmåga och se på saker från ett nytt perspektiv. Hon tycker också om att man får inblick i andra avdelningar, eftersom det är en förutsättning för att kunna ge bra support.

Ailins bästa tips till dig som är sugen på IT är att inte vara rädd för all information som man stöter på. IT är en väldigt bred bransch med olika grenar så ingen förväntar sig att man har koll på allt från början. IT som bransch är dessutom så pass snabbrörlig att det finna alla möjligheter att utvecklas som person. Hon älskar att kunna blicka tillbaka och känna att hon verkligen har fått ut något av den senaste tiden på arbetet.

”Jag vill veta mer och förstå mer – så har du ett intresse och tänker i mina banor borde du verkligen testa IT!”.