IT Support & Operations

Rekrytering och konsulter inom IT-support, infrastruktur, systemadministration, molntjänster och IT-drift.

Business IT

Rekrytering och konsulter - ledare och verksamhetsnära roller inom t.ex. projektledning, kravanalys, test och affärssystem.

Software & Development

Rekrytering av utvecklare – med specialisering inom backend och frontend, DW/BI-databas, mjukvaruarkitekter och CTO-roller.

Wise IT Inhouse

Din professionella rekyteringspartner inhouse hos er - IT-rekryterare, IT-researchers, konsultation och rekryteringsåtaganden.

Anlita eller rekrytera Scrum-master

Behöver ert företag någon som coachar ert agila team och ser till att allt rullar på smidigt? En srcum-master är […]

Behöver ert företag någon som coachar ert agila team och ser till att allt rullar på smidigt? En srcum-master är den ledande coachen för ett självorganiserat team. I detta team bestäms det gemensamt hur olika arbetsuppgifter skall genomföras och av vem. Scrum-mastern är ägare av teamets agila arbetsprocess och hjälper dem att prioritera och nå sina mål. Genom att anlita eller rekrytera en scrum-master kan du och ditt företag säkerställa att ert projekt går i mål och blir lyckat.

Implementering av scrum i er verksamhet

Ofta är en scrum-master certifierad inom området och har därmed genomgått en kurs för att lära sig hur ett team leds på bästa sätt. Det går även att vara en A-CSM (Advanced Certified Scrum Master) vilket innebär att man är ytterligare lite vassare inom scrum. Har ert företag inte arbetat med scrum-metoden tidigare ingår det dessutom i scrum-masterns arbete att implementera arbetssättet i er verksamhet. En scrum-master kan då stötta organisationens medlemmar i olika typer av frågetecken som kan uppstå i samband med implementeringen.

Vad gör en scrum-master i sitt dagliga arbete?

Rollen som scrum-master är väldigt viktig då denne har det övergripande ansvaret för det agila teamet och måste säkerställa att de samarbetar med varandra. En scrum-master behöver därför vara strukturerad, samarbetsvillig och drivande i sitt eget arbete. Samtidigt krävs det att scrum-mastern är anpassningsbar eftersom det agila arbetssättet kräver flexibilitet. Ofta stöttar srcum-mastern en product owner med att exempelvis skapa en Sprint Backlogg för att effektivisera arbetet. Varje dag skall även en Daily scrum genomföras som leds av scrum-mastern. I detta möte följs gårdagens arbete upp och det redogörs för dagens uppgifter. Andra arbetsuppgifter för en scrum-master är avstämningsmöten internt och externt med olika aktörer som blir berörda av det löpande arbetet.

Wise IT kan säkerställa ert behov av en scrum-master

Det kan finnas flera scrum-masters inom en organisation som alla arbetar parallellt med varandra. Scrum-mastern kan vara avgörande för om projekt blir lyckade eller inte eftersom de har en nyckelroll inom dessa. Wise IT kan säkerställa att ni får tag i en scrum-master som passar just er verksamhet och organisation. Vi är specialister på IT-kompetens och har en lång erfarenhet av att tillsätta dessa typer av roller.

VILL DU BLI KONTAKTAD?

Dags att anlita eller rekrytera en Scrum-master? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna!


Kontakt

×

Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Kontakt


Är du kandidat och söker nytt jobb? Connecta med oss här!

Registrera dig här

Genom att skicka formuläret godkänner du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med vår Privacy Policy.