Summering av året och dags för en lista. Här är de 5 blogginlägg som engagerat mest i sociala medier under 2016.

I våras började vi blogga om framtidens IT-organisationer, IT-roller i förändring och vår syn på IT-rekrytering. Vi har också sammanställt praktiska tips och råd för både dig som rekryterar och dig som söker nytt IT-jobb. När vi nu summerar 2016 och planerar för 2017 vill vi självklart dra slutsatser om vad som engagerar våra målgrupper allra mest och särskilt i sociala medier.

Topp 5 blogginlägg

1. Skippa cv:t!

Hantera jobbansökningar utan cv. Låter det helt galet? Inte alls, Mathias Linarfve, vd på Wise IT, förklarar varför det är så viktigt att förstå talangmarknaden och agera utifrån hur den kommer att se ut. Läs blogginlägget här.

2. Hur ser en rekryterares cv ut?

Gästbloggare Alexander Tonelli, Talent attraction & Employer Branding på iStone, delar med sig av sitt cv och ger tips om hur du sätter ihop ditt eget. Läs blogginlägget här.

3. IT-jobb som kräver erfarenhet, men jag har ingen?

Är du nyexad och söker IT-jobb? Vi ger dig tips om hur du kan synas, höras och utmärka dig – för att lyckas få drömjobbet. Läs blogginlägget här.

4. Stopp! Anställ inte förrän du svarat på det här.

Behöver du IT-personal men vet inte om du ska hyra in eller rekrytera in permanent? Här är några viktiga frågor att ställa innan du tar in nya medarbetare. Läs blogginlägget här.

5. Skit i magkänslan

Att sluta rekrytera på magkänsla och rutin är en ”do or die”-fråga inom IT. Vår vd Mathias Linarfve förklarar varför och ger dig 5 tips på hur du kan rekrytera mer inkluderande. Läs blogginlägget här.

"Från”/>

Den mest nedladdade guiden 2016

Den digitala utvecklingen har gjort i stort sett alla företag beroende av IT-kompetens och helt plötsligt drar alla företag i samma personer – Generation Y. Har ni det som krävs för att locka till er framtidens IT-stjärnor? Vår mest nedladdade guide 2016 heter Så attraherar du den nya IT-generationen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Annika Lissjos

Marknadschef, Wise IT

Jag arbetar med digital företagskommunikation med fokus på att skapa affärsmöjligheter och karriärutveckling inom IT-området. Kort och gott: jag vill förbättra kommunikationen för att förbättra verksamheten! I bloggen skriver jag om rekrytering som marknadsföring och om hur vi tar beslut baserade på digitala upplevelser.